Kontakt

Kako da zakažete pregled?

Radno vreme:

Popunite kontakt formu

Zašto izabrati nas?

Savremen način življenja podrazumeva i optimalno funkcionalan vid. Ukoliko Vam dioptrija, odnosno nošenje naočara ili sočiva, predstavlja problem, ili jednostavno želite da se rešite tih pomagala – lasersko skidanje dioptrije je pravo rešenje za Vas. Na očnoj klinici Apolon koristimo najmoderniju lasersku wavefront tehnologiju kao garanciju za trajno savršen vid bez naočara ili sočiva.

Operacija katarakte je jedna od najčešče izvođenih i najsigurnijih intervencija na ljudskom telu. U svetu se godišnje uradi oko 10 miliona operacija katarakte. Napredna tehnologija i razvoj intraokularnih sočiva doprinose još savršenijem vidu. Operacija katarakte je procedura koja se izvodi jednom i to sa trajnim benefitima. Naši pacijenti nakon operacije često kažu da „vide bolje nego što su ikad videli“.

Multifokalna sočiva i sočiva sa produženim fokusom (EDOF) su sočiva koja korigiju prezbiopiju (staračku dalekovidost), koja se javlja posle 45. godine i manifestuje se slabijim vidom na blizinu, odnosno potrebom nošenja naočara za čitanje. Ukoliko niste idealan kandidat za lasersko skidanje dioptrije (imate preko 45 godina, vaša rožnjača ne dozvoljava lasersku intervenciju, itd.) ugradnja multifokalnog ili EDOF intraokularnog sočiva je možda pravo rešenje za Vas. 

Savremen način života podrazumeva zahtevne vidne funkcije u raznim uslovima, na kompjuteru, telefonu, televizoru, u mračnim prostorijama, ili u previše osvetljenim. Često i zaboravimo na važnost redovnih kontrola i prevencije. Oftalmološki pregled može biti ključan korak ka očuvanju zdravog funkcionalnog vida.

Dijabetička retinopatija je naziv za promene koje nastaju na krvnih sudova retine zbog loše regulisanog dijabetesa. Najčešće promene su pojava novih fragilnih krvnih sudova koji često krvare u unutrašnjosti oka i dovode do naglog gubitka vida. Drugi čest uzrok slabijeg vida je dijabetička makulopatija koja nastaje usled propuštanja kapilara i nakupljanja tečnosti u makuli, odnosno stvaranja makularnog edema. 

Okuloplastični hirurzi Očne klinike Apolon su, pored specijalizacije iz oftalmologije, dodatno se usavršavali i subspecijalizovali u području očne plastične hirurgije. Njihovo dugogodišnje iskustvo i svakodnevni rad na očnim kapcima, garancija su za uspešne rezultate koje Vi očekujete i zaslužujete.

Kako da zakažete pregled?

Radno vrijeme:

Popunite kontakt formu

Pozovite nas