Blefaroplastika

  • Home |
  • Blefaroplastika

Blefaroplastika - osvežite vaš umoran izgled pomoću blefaroplastike

„Oči su ogledalo duše“.

U fascinantnom svetu estetske okuloplastične hirurgije moderna tehnologija susreće sa sa estetikom, veštim rukama i preciznim okom naših hirurga. Okuloplastični hirurzi Očne klinike Apolon su, pored specijalizacije iz oftalmologije, dodatno se usavršavali i subspecijalizovali u području očne plastične hirurgije. Njihovo dugogodišnje iskustvo i svakodnevni rad na očnim kapcima, garancija su za uspešne rezultate koje Vi očekujete i zaslužujete.

Tabela sadržaja

Blefaroplastika

Blefaroplastika, popularno nazvana još i podizanje ili zatezanje kapaka, postala je sinonim za revitalizaciju izgleda očiju. Ova procedura fokusira se na uklanjanje viška kože i masnog tkiva oko očiju, čime se postiže podmlađivanje i osvežavanje celokupnog izraza lica.

Blefaroplastika može se izvoditi na gornjim i na donjim kapcima:

Gornja blefaroplastika:

Uklanjanje viška kože i eventualno masnog tkiva sa gornjih kapaka, pružajući otvoreniji i manje umoran izgled.

Donja blefaroplastika:

Fokusirana na smanjenje nadutosti ispod očiju, često uz uklanjanje viška masnog tkiva i korekciju podočnjaka.

Koraci ka podmlađenom pogledu

Blefaroplastika je personalizovana procedura koja počinje savetovanjem s iskusnim oftalmologom estetskog tima Očne klinike Apolon. Tokom ovog koraka, definišu se ciljevi i očekivanja pacijenta i objašnjavaju se mogućnosti, osiguravajući željene estetske rezultate.

Postupak blefaroplastike

Hirurški Zahvat

Sam operativni zahvat izvodi se pod lokalnom anestezijom ili, u nekim slučajevima, pod opštom anestezijom, u zavisnosti od obima intervencije. Hirurg precizno uklanja višak kože i tkiva, koristeći modernu tehnologiju za minimiziranje ožiljaka.

Postoperativna rehabilitacija

Posle zahvata, nakon kratkog nadzora medicinskog tima, odlazite kući. Preporučuje se određeni period odmora, uz izbegavanje napornih aktivnosti. Otok i manji hematom koji se postoperativno mogu pojaviti, normalni su i povlače se u narednih 4-7 dana. Aplicirate antibiotsku mast jednom dnevno 7 dana nakon intervencije. Jedva vidljivi konci, koji izgledaju kao trepavice, skidaju se nakon 7 dana.

Benefiti blefaroplastike: Više od estetike

Blefaroplastika ne pruža samo estetske dobitke, već i funkcionalno poboljšanje. Uklanjanjem viška kože sa kapaka, pacijenti često primećuju poboljšanje vidnog komfora, smanjenje umora očiju, a u nekim slučajevima i prošireno vidno polje.

Iskusni okuloplastični hirurzi ili drugi estetski stručnjaci?

Svedoci smo da se kapci vrlo često operišu od strane drugih specijalista hirurgije – plastični hirurzi, maksilofacijalni hirurzi itd. Najčešća stanja sa kojima se susrećemo su hipokorekcije - nedovoljno uklonjeno tkivo. Hiperkorekcija je suprotno stanje ukoliko je uklonjeno previše, koje može dovesti do drastičnih promena ne samo estetske prirode , već i funkcionalne. Previše uklonjenog masnog tkiva kasnije dovodi do iscrpljenog, kahetičnog izgleda, koji naši stručnjaci nažalost primete i kod nekih holivudskih zvezda.

U Očnoj klinici Apolon svaki zahvat je pažljivo planiran i izveden kako bi se postigli optimalni rezultati, ne samo u smislu estetike već i u očuvanju zdravlja i funkcije očiju.

Osvežite pogled, osvežite Sebe

Blefaroplastika u Očnoj klinici Apolon predstavlja nešto više od estetske procedure. Oslobodite se viška kože i vratite sebi osveženi, mladoliki izraz lica. Posetite nas i doživite transformaciju!

Koje još okuloplastične procedure se izvode u Očnoj klinici Apolon?

Okuloplastični hirurzi Očne klinike Apolon izvode širok spektar okuloplastičnih procedura, a najčešće su operacija: ptoze, ektropija, entropija, DCR (suzne puteve) itd.

⦁ Ptoza – spuštani kapci (pre i posle)

⦁ Ektropij – izvrnut kapak (pre i posle)

Često postavljana pitanja (FAQ)

⦁ Osveženi, podmlađeni pogled i izraz lica
⦁ Dugotrajni rezultat
⦁ Poboljšanje vidne funkcije
⦁ Skoro nevidljiv ožiljak (vidljiv samo mikroskopom)
⦁ Povečano samopouzdanje

Bleroplastika nije predviđena da promeni oblik oka. Ukoliko postoji neka anomalija kao što su spušteni kapci, to se može uraditi u kombinovanoj proceduri. Veoma je važna preoperativna procena i konsultacija kvalifikovanih okuloplastičnih hirurga.

Okuloplastični hirurzi! Okuloplastični hirurzi Očne klinike Apolon su pored specijalizacije iz oftalmologije, dodatno se usavršavali i subspecijalizovali u području očne plastične hirurgije. Njihovo dugogodišno iskustvo i svakodnevni rad na očnim kapcima su garancija za uspešne rezultate koje Vi očekujete i zaslužujete.

Svedoci smo da se kapci vrlo često operišu od strane drugih specijalista hirurgije – plastični hirurzi, maksilofacijalni hirurzi itd. Hipokorekcije su, srećom, najčešća stanja sa kojima se susrećemo (nedovoljno uklonjeno tkivo). Hiperkorekcija je suprotno stanje ukoliko je uklonjeno previše, koje može dovesti do drastičnih promena ne samo estetske prirode , već i funkcionalne. Previše uklonjenog masnog tkiva kasnije dovodi do iscpljenog, kahetičnog izgleda, koji naši stručnjaci nažalost primete i kod nekih holivudskih zvezda.

Blefaroplastika nije predviđena da podigne spuštene kapke ukoliko postoji ptoza ili spušteni kapak, ali i to se može uraditi u kombinovanoj proceduri. Veoma je važna preoperativna procena i konsultacija kvalifikovanih okuloplastičnih hirurga.

Kao i svaka hirurška procedura, i kod blefaroplastike postoje minimalni rizici kao što su infekcije, hematomi, ožiljci, otežana funkcija kapaka. U očnoj klinici Apolon raspolažemo sa najmodernijim uređajima za kondicioniranje vazduha kako bi se eliminisala svaka mogućnost infekcije. Naši visokokvalifikovani hirurzi imaju znanje, iskustvo i nekoliko hiljada urađenih intervencija koji su garancija dobrih rezultata.

Nakon preopertivne konsultacije i pripreme ulazite u naš najsavremeniji Operativni blok opremljen i uređen po najvišim EU standardima. U prostoru za preoperativnu pripremu udobno Vas smeštamo u krevetima nulte gravitacije kako biste se opustili pre same intervencije.

Pre same intervencije dobijate lokalni anestetik kako bi intervencija bila što lagodnija.

Hirurg vas namešta ispod operacionog mikroskopa, gde će Vas pokriti sterilnim prekrivačem. Intervencija traje od 45min do 1h.

Nakon zahvata, stavljaju se flasteri i hladni oblozi, nakon čega je intervencija završena. Spremni ste za odlazak kući!

Oporavak je individualan, ali generalno, otoci, ukoliko se pojave, nestaju nakon 4 do 7 dana.

Većina pacijenata se odluči za povratak na posao 7 dana nakon blefaroplastike, iako već sutradan možete normalno funkcionirati, voziti i sl.

Pozovite nas